Transformarea selectiilor

Asa cum ati constatat, puteti muta suprafata marcata de selectie cu click mentinut si miscand mouseul(sigurandu-va ca aveti selectat un instrument Marquee sau un lasou, nu Move Tool); pentru a muta pixel cu pixel, folositi tastele directionale.

Pentru modificarea dimensiunii si formei selectiei in Elements 8/9 sau Photoshop, alegeti Transform Selection din meniul Select sau din meniul contextual care apare cand dati click dreapta pe selectie(pentru versiuni mai vechi de Elements). Nu folositi Free Transform direct – va transforma pixelii cuprinsi de selectie, nu forma selectiei. Va aparea o caseta in jurul selectiei, cu puncte de control pe laturi si in colturi. Pentru scalarea selectiei, trageti de un punct din colt( in Photoshop, daca vreti pastrarea proportiilor, mentineti [Shift] cand faceti asta); ajustati-i inaltimea sau latimea cu punctele de pe laturi si rotiti-o cu un click mentinut in afara casetei miscand mouse-ul. Pentru a modifica orientarea laturilor, tineti CTRL/Command cand trageti de punctele din colt; tineti SHIFT pentru transformari simetrice.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>