Reincarcarea selectiilor

Selectiile pot fi “salvate” in mai multe feluri si exista mai multe posibilitati de reincarcare a lor.

Ganditi-va la urmatorul scenariu: apti creat o selectie complicata, ati aplicat editarea dorita si ati deselectat zona, continuand cu alte operatiuni. Daca ati aplicat editarea cu un layer de ajustare, puteti reincarca slectia oricand cu CTRL/Command – click pe miniatura mastii layerului de ajustare – asa cum ziceam, masca e bazata pe selectie si astfel, o inregistreaza pe aceasta. Mai mult, daca tineti si SHIFT cand faceti asta, selectia va fi adaugata oricarei  selectii active din imagine.  Tineti ALT/Option pentru a o sustrage. Folositi atat Shitf, cat si ALT/Option pentru a face o intersectie cu ea. Puteti desigur modifica selectia rezultata in orice mod doriti inainte de a o folosi.

Dar daca se intampla invers? Sa zicem ca ati creat o selectie, dar nu vreti sa ajustati inca acea zona. In schimb, vreti selectarea altor zone, dar instrumentele pe care le veti folosi pot compromite prima selectie.

Strategii mixte de selectare

Folositi optiunile Operation din fereastra de dialog Load Selection

Solutia pentru problema de mai sus este salvarea selectiilor si combinarea lor pe masura ce le incarcati. Faceti selectia initiala, apoi acceseti Select > Save selection si dati selectiei un nume(asta auta la tinerea evidentei).

Deselectati, faceti a doua selectie, pastrati-o activa, apoi accesati Select > Load Selection. Alegeti prima selectie din lista, apoi click pe Add to selection in sectiunea Operation(sau Subtract, intersect). Puteti combina oricate selectii doriti in acest mod. Puteti face selectii multiple folosind orice instrumente, salvandu-le individual si construind incet selectia finala dorita.

Share Button