Personalizarea programului

  1. Atat in Photoshop cat si in Elements, puteti modifica aspectul si functionalitatea programlui. Apasati [Ctrl]/[Command]+K pentru a deschide fereastra Preferences; click in lista din stanga pentru accesarea diferitelor grupuri de preferinte. Acestea sunt impartite logic, dupa natura lor. Am mentionat deja Show Tool Tips si Use Shift Key for Tool Switch(intr-un alt articol).

  2. Merita sa examinati diferitele grupuri de setari si sa configurati programul pentru a se potrivi modului in care va place sa lucrati. In registrul Performance, ganditi-va la numarul History States – acesta determina cati pasi de editare puteti anula consecutiv. Pentru proiecte implicite cresteti numarul de la cel implicit, anume 20, dupa necesitati(Elements ofera impicit 50).

  3. In submeniul Cursors al Photoshop sau Display&Cursors in Elements, puteti stabili aspectul pensulelor si a altor instrumente. Cursorul standard este micul simbol al instrumentului care apare si in bara de unelte – inutil in cazul operatiunilor de editare precisa fiinca nu indica punctul de lucru activ. “Precise” arata centrul instrumentului ca o tinta, dar nu si raza de actiune a instrumentului.

  4. Normal Brush Tip arata dimensiunea partii “solide” din pensula, dar la folosirea pensulelor moi, o parte din culoare(sau efect) se va varsa in afara cercului. Full Size Brush Tip afiseaza muchia pensulei, dar tineti cont ca reducerea setarii Hardness duce la reducerea intensitatii efectului pe marginea pensulei. Puteti lasa Other Cursors pe setarea Standard.

Share Button