Mutarea si modificarea layerelor

Atunci cand creati colaje, s-ar putea sa aveti nevoie sa repozitionati layerele sau sa le modificati dimensiunile si forma.

Pentru a muta un layer anume, dati click pe miniatura sa pentru a-l localiza, selectati Move Tool din bara de instrumente, dati click din nou si trageti de el. Pentru a localiza rapid un layer dintr-o imagine cu mai multe layere, selectati din nou Move Tool si activati “Auto Select Layer” din bara de optiuni – cand veti da click pe un obiect sau o zona anume, layerul relevant va fi individualizat automat. O astfel de actiune poate fi foarte folositoare, dar la fel de bine se poate transforma intr-o adevarata pacoste: atunci cand veti incerca sa mutati un layer, veti descoperi ca s-a individualizat automat unul diferit(activati functia doar atunci cand va este necesara).

Daca doriti sa redimensionati, sa rotiti sau sa transformati un layer, puteti alege varianta potrivita din submeniul Edit > Transform al Photoshop sau din sub-meniurile Image > Rotate sau Image > Transform din Elements. Alternativ, puteti utiliza functia “Free Transform”(Ctrl/Command + T) pentru a aplica transformari multiple printr-o singura comanda.

 

 

Share Button