Layerele de ajustare

Layerele de ajustare va permit sa aplicati editari care nu afecteaza imaginea in mod direct.

Puteti reduce opacitatea unui layer de ajustare pentru a diminua intensitatea efectului pe care il are asupra imagini. Totodata, puteti sa schimbati si modul de suprapunere al unui layer (blending mode-ul), actiune care va schimba efectul si va oferi mai multe optiuni creative.

Layerele de ajustare va permit sa schimbati aspectul general al layerelor imaginii de sub ele fara sa modificati propriu-zis continutul acestora(de exemplu, un celofan rosu transparent asezat deasupra unei fotografii ii va conferi acesteia o culoare rosie). Cele mai folositoare optiuni din meniul Image > Adjustments(photoshop) sau din sub-meniurile Enhance(elements) pot fi aplicate ca layere de ajustare – pot fi incluse si Levels, Hue/Saturation si Photo Filter. Avantajele principale in utilizarea lor, in defavoarea aplicarii editarilor direct pe imagine, sunt ca puteti schimba ajustarile in orice moment si puteti ascunde sau evidentia un efect anume prin editarea mastii aferente.

Tipurile de ajustari: Photoshop ofera o lista mai lunga de tipuri de ajustari decat Elements(de exemplu, curves nu este disponibila in Elements), dar ambele au Solid Color, Gradient si Pattern in partea de sus si trei tipuri de ajustari legate de culoare in partea de jos: Invert schimba toate culorile din imagine cu opusul lor din diagrama de culori; Threshold face albi pixelii deschisi si negri pe cei inchisi, oferind posibilitatea de a modifica efectul dupa dorinta; Pasterize reduce numarul umbrelor de culoare din imagine.

 

Share Button