Layere de tip Shape (forma)

Nu sunt foarte utile ine dotarea foto, dar puteti adauga obiecte si linii in propriile layere.

Instrumentele de tip Shape(forma) din Photoshop si Elements – Rectangle tool, Line Tool si altele din acelasi compartiment al barei cu instrumente – permit desenarea de obeicte si linii. Acestea nu sunt foarte utile pentru editarea foto in sine, dar pot folosi la crearea unor efecte interesante si adnotari pe imagini, prezentari sau diagrama si asa mai departe.

Activati orice instrument de tip Shape si alegeti o culoare pentru forma din bara de optiuni. Daca folositi Photoshop, clic in partea stanga a celor trei butoane din stanga barei de optiuni astfel ca instrumentul sa creeze un nou layer pentru forme mai degraba decat un path pe layerul selectat. Acum dati clic si trasati forma cu mouse-ul – va aparea pe un nou layer.

Fie ca vorbim de simple adnotari sau rame foto, formele se pot dovedi uneori utile in finisarea unui proiect.

In mod impliciti, fiecare forma noua pe care o desenati apare pe un layer nou. Pentru a desena mai multe forme pe acelasi layer, mentineti SHIFT in timp ce desenati prima forma sau selectati in bara de optiuni modul Add to shape area . In modul Substract, noile forme sculpteaza in cele existente; incercati Intersect si Exclude pentru a vedea cum functioneaza. Toate formele unui layer au aceeasi culoare.

Pentru a muta un layer cu forme, comutati la Move Tool; pentru transformare, accesati Image > Transform Shape in Elements si Edit > Transform Path in Photoshop sau Free transform in oricare dintre ele. Pentru mutarea sau transformarea unei forme in Elements, folositi Shape Selection  Tool(in grupul Shape Tools). Pentru duplicarea ei, tineti Alt/Option, click mentinut pe forma si trageti copia unde doriti.

 

 

Share Button