Layere de text

Folositi instrumentele de scris pentru adaugarea de etichete, explicatii sau crearea unui poster, tot pe layere separate.

Pentru a adauga text pe imagine, click pe unul dintre instrumentele de scris(Type) din bara de unelte, apoi dati click pe imagine unde vreti sa inceapa textul si introduceti-l. Puteti seta dimensiunea, tipul de caracter(fontul) si altele in prealabil, in bara de optiuni a instrumentului, sau cu dublu click pe o partea sau tot textul ulterior. Puteti adauga si efecte folosint Layer Styles. In Elements, exista efecte presetate, care folosesc tot Layer Styles. Atat layerele de tip Type(text) si Shape(forma) sunt vectori in loc de pixeli finiti, precum fotografiile, asa ca trebuie sa-i rasterizati/simplificati pentru editari si filtre.

Text minuscul

Cand incepeti sa scrieti pe ecran, uneori veti constata ca nu apare nimic. Aasa se intampla fiindca setarile implicite pentru font sunt prea mici, asadar cresteti marimea fontului din bara de optiuni inainte de a folosi instrumentul Type sau aplicarea unui efect de text peste imagine. Cu o imagine tipica, textul trebuie sa fie de macar 30 de puncte pentru a fi lizibil fara probleme pe monitor.

 

Share Button