Faceti cunostinta cu Photoshop si Elements

Folositi suita completa Adobe Photoshop sau “fratele sau” de talie usoara, Elements?(pentru evitarea confuziilor, ne vom referi la primul ca Photoshop iar la al doilea pur si simplu Elements_. Acestea au un semnificativ trunchi comun, insa instrumentele specifice disponibile in fiecare dintre ele difera, chair si de la o versiune la alta(normal,fiecare actualizare aduce noutat); uneori, aceleasi instrumente capata pozitii diferite in bara cu instrumente, alteori Elements are propriul echivalent pentru un intrument – de exemplu nu are modul Quick Mask pentru rafinarea electiilor cu pensula, in schimb are Selection Brush.

Photoshop are o istorie de peste 20 de ani ca aplicatie dedicata editarii foto, insa acum numara o comunitate uriasa de utilizatori, de la ilustratori profesionisti, artisti 3D si designeri grafici la fotografi. Elements are o tinta mai restransa ca domeniu de aplicabilitate, adica in principal fotografia, insa totodata un public mai larg, nespecializat, respectiv cea mai mai mare parte a fotografiilor amatori si a entuziastilor editarii de imagini digitale.

Diferente semnificative

In aceeasi ordine de idei, din Elements lipsesc numeroase functii “profesionale” regasite in Photoshop, precum suportul pentru modul de culoare CMYK(util in imprimarea comerciala), instrumentul Pen pentru selectii extrem de precise, History Brush pentru efecte artistice, noul Puppet Warp sau posibilitatea de a inregisra macrouri(Actions) pentru automatizarea sarcinilor repetitive, printre altele. Dar nu aveti nevoie de CMYK pentru imprimarea fotografiilor acasa sau printr-un serviciu online; exista(asa cum veti vedea) multe alte moduri in care puteti face selectii; Elements poate aplica Actions chiar daca nu le poate si inregistra; si ofera cateva instrumente pe care Photoshop nu le include, cum ar fi Impressionist Brush(care picteaza cu tuse artistice deosebite), Cookie Cutter(dedicat generarii de rame in diverse forme in jurul imaginilor). Mai mult decat atat, o buna parte din functiile “avansate” sunt integrate in Elements, cu toate ca nu apar in meniuri, iar utilizatorul le poate “debloca” instaland o actualizare inteligenta – va recomandam Elements+ si Hidden Power Tools.

Asistenta pentru program

In acest ghid vom explora toate instrumentele si comenzile aferente ambelor programe pentru crearea si rafinarea selectiilor, folosirea layerelor si mastilor, dar si ajustarea tonurilor.

Pentru mai multe informatii despre program, accesati www.adobe.com.

Share Button