Construirea selectiilor

Cand folositi oricare dintre selectoare, veti vedea un set de butoane in partea stanga a barei de optiuni pentru instrumente, care definesc comportamentul instrumentului cand trasati selectii cu acesta. Puteti alege ca el sa creeze selectii noi de fiecare data(orice selectie existenta va fi abandonata), sa adaugati zone la selectia existenta, sa le inlaturati din selectie sau chiar sa ramana selectate doar zonele in care doua sau mai multe selectii se suprapun. Modul “New selection” este cel implicit pentru mai toate instrumentele de selectie, cu exceptia Quick Selection Tool, care functioneaza implicit pe modul Add(adauga) si nu are un mod “Intersect”. Puteti comuta intre moduri folosind taste de acces rapidl tineti apasat [Shift] pe masura ce folositi instrumentul pentru a adauga noile zone la selectie, [Alt]/[Option] pentru a le inlatura si [Shift]+[Alt]/[Option] pentru a le intersecta. Astfel, puteti folosi mai multe instrumente pentru construirea unei singure selectii. Incepeti cu o selectie aproximativa folosind Marquee sau Lasso, apoi comutati la Quick Selection Tool in modul de adaugare la selectie pentru adaugarea unor zone mai dificile.

Instrumentul Quick Selection

Acest instrument va permite selectarea rapida a zonelor sau obiectelor ce contrasteaza cu tonurile din zonele alaturate.

Quick Selection Tool(instrumentul de selectie rapida – tasta W in Photoshop si A in Elements) va permite sa creati o selectie “pictand” peste portiunile dorite. Ea “sare” automat la muchiile contrastante(unde apar diferente mari de luminozitate). Ideala pentru izolarea rapida a zonelor cu tonuri similare, greu de selectat cu Marquee sau cu lasoul, dar care contin prea multa variatie in culoare pentru a fi selectate cu Magic Wand sau Color Range.

Share Button