Avantajele layerelor de ajustare

Puteti ascunde layerul de ajustare pentru a vedea imaginea originala in orice moment sau puteti sa renuntati complet la el, daca doriti. Daca ati aplicat retusari direct pe imagine, ar trebui sa reveniti la pasii din history, sa ii revocati, riscand sa pierdeti si alte editari intermediare necesare pe care le-ati facut pe parcursul editarii. Aplicand ajustarile direct pe imagine, veti putea modifca permanent pixelii acesteia, pe cand daca aplicati un layer de ajustare pixelii raman neschimbati.

Pentru a reveni la setarile de editare ale layerelor de ajustare in CS8, Elements sau alte versiuni mai noi, dati un simplu click pe miniatura ajustarilor din paleta de layere si veti redeschide panoul de ajustari. In versiunile mai vechi, veti obtine acelasi lucru cu un dublu click.

Layerele de ajustare au o masca atasata. Daca o selectie este activa atunci cand adaugti layerul, masca va fi pe baza acesteia, si ajustarile vor afecta doar zonele selectate(zona alba a mastii); zonele negre de pe masca corespund cu portiunile care nu au fost selectate si nu sunt afectate de layerul de ajustare. Puteti edita masca direct utilizand pensule(Brush tool) sau alte instrumente pentru a ascunde sau evidentia anumite portiuni.

Share Button