Alte comenzi de selectie

Adesea, va trebuie sa creati o muchie moale si poate contractati o selectie – si pentru asta exista destule optiuni.

Functia imbunattita Refine Edge din CS5 permite atat extinderea si contractarea muchiilor selectiei, cat si pictarea peste detalii fine ca masca de layer.

Cele mai utile optiuni pentru rafinarea selectiilor nu se gasesc doar in meniul Select, dar si in fereastra Refine Edge incepand cu versiunea CS3 sau noile editii elements; Deselect, select inverse, freather si refine edge pot fi accesate si din meniul contextual care apare cand efectuati clic dreapta pe o selectie activa. Majoritatea selectiilor vor avea de castigat daca aplicati Freather, care face muchiile selectiilor transparente si permit o tranzitie mai lina catre restul imaginii sau colajului. Atat optiunle Exapnd, cat si Contract sunt folositoare: puteti, de exemplu, extinde o selectie pentru a da mai mult loc functiei Freather, sau puteti sa o contractati pentru inlaturarea haloului facut de pixelii din fundal. Border genereaza o a doua selectie in jurul uneia existente si este ideala pentru editarea muchiilor subiectului selectat fara a modifica restul. Comanda Smooth este pentru curatarea selectiilor bazate pe culor: cauta in jurul fiecarui pixel selectat alti pixeli din gama de nuante specificata si ii selecteaza. Detalii in continuare!

Smooth, grow si similar

Aceste optiuni sunt mai putin intuitive decat celelalte, dar se pot dovedi foarte folositoare.

Comanda Smooth analizeaza pixelii din jurul fiecarui pixel din selectie pe raza specificata de utilizator; daca majoritatea pixelilor similari sunt selectati, atunci pixelul ramane in selectie, insa daca majoritatea nu sunt selectati – efectul este ca zonele mai abrupte si muchiile in scara sunt netezite. Grow si Similar extind o selectie, adaugand pixeli pe baza setarii Tolerance a instrumentului Magic Wand. Avand selectia activa, comutati la Magic Wand, ajustati Tolerance, apoi alegeti fie Grow(care functioneaza ca Magic Wand in modul Contiguous, adaugand doar pixeli care sunt atat in intervalul Tolerance, dar si adiacenti celor deja selectati) sau Similar, care include pixelii din intreaga imagine.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>